Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

H πολιτιστική πρόταση του Νίκου Κεραμίδα στο εστιατοριό του στην Ναύπακτο

Μπορεί να μην ανήκει το εστιατόριο στην Ναύπακτο πλέον στην γνωστή τηλε-μαγείρισσα Μαρία Λόη αλλά η προίκα μιας ιδιαίτερης γευστικής παραδοσιακής κουζίνας μεταφέρθηκε στον δημοσιογράφο Νίκο Κεραμίδα που πήρε στην κατοχή του το μαγαζί εδώ και λίγες εβδομάδες.


Οι υποχρεώσεις της Μαρίας Λόη στο Μανχάταν δε της επέτρεπαν να έρχεται στην χώρα μας με αποτέλεσμα το εστιατόριο της να λειτουργεί χωρίς την φυσική της παρουσία. Ο Νίκος Κεραμίδας λάτρης της μεσογειακής κουζίνας και πολύ καλός φίλος με την μαγείρισσα τόλμησε σε δύσκολους καιρούς να επενδύσει και να αγοράσει την επιχείρηση.

Άφησε να υπάρχει αυτό το ζεστό περιβάλλον και τις συνταγές που είχαν καταπλήξει τους πάντες . Οι εκπλήξεις όμως έχουν να κάνουν μ αυτά που έχουν προγραμματιστεί τους επόμενους δύο μήνες στην όμορφη Ναύπακτο και στο μαγαζί που είναι δίπλα ακριβώς στην θάλασσα. « Είμαι χαρούμενος που ο κόσμος αγκαλιάζει ένα ζεστό χώρο και σ αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο η Μαρία Λόη.

Συνεχίζω αυτή την προσπάθεια και πλέον είμαι κάθε τριήμερο εδώ στην Ναύπακτο για να υπάρχει σωστή οργάνωση και σεβασμός στον πελάτη. Υπάρχουν μάγειρες που ήταν και με την Μαρία και προσωπικό που είναι πάνω απ όλα κοινωνικό και γλυκύτατο με τον πελάτη».
Γρηγόρης Αρναούτογλου, Κώστας Βουτσάς και Δέσποινα Στυλιανοπούλου είναι τα πρώτα ονόματα που συμφώνησαν να κάνουν ένα σύντομο ταξίδι και να παρουσιάσουν το βιβλίο τους στον χώρο. Συγκεκριμένα ο αγαπημένος ηθοποιός θα βρεθεί εκεί στις 30 Ιανουαρίου και θα μοιράσει βιβλία και πολλά αυτόγραφα στο διψασμένοι κοινό της επαρχίας.

Τέλη Φεβρουαρίου θα είναι καλεσμένη η Δέσποινα Στυλιανοπούλου για να μοιραστεί άγνωστες πτυχές της καριέρας της με την βιογραφία που έβγαλε και αρχές Μαρτίου ο « Άρνι» με το βιβλίο «Μακιγιαρισμένοι φόβοι» θα γνωρίσει από κοντά μικρούς και μεγάλους φίλους του.
Μια προσπάθεια πρωτότυπη από τον καλό συνάδελφο που θέλει η συνέχεια αυτού του εστιατορίου να αποκτήσει προσωπικότητα πολιτιστική και να μπορεί ο επώνυμος και ανώνυμος κόσμος που θα πίνει το κρασί του και θα γεύεται γευστικά πιάτα με χαμηλές τιμές, να φεύγει με ταξιδιάρικες αναμνήσεις . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: