Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Προκαλεί αντιδράσεις το βιβλίο για την ερωτική ζωή του Κεμάλ Ατατούρκ

Συζητήσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία η επικείμενη παρουσίαση ενός βιβλίου σχετικά με την ερωτική ζωή του Κεμάλ Ατατούρκ με τη σύζυγό του, Λατίφ καθώς αυτή θα περιλαμβάνει την αναβίωση της γαμήλιας τελετής τους, μιας τελετής που έγινε κόντρα στη μουσουλμανική παράδοση.

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Ο Ατατούρκ αγαπά την Λατίφ», Φατίχ Μπαϊχάν δήλωσε στην εφημερίδα Ακσάμ ότι «θα θέλαμε να αναβιώσουμε θεατρικά την γαμήλια τελετή των δύο εραστών. Και θα θέλαμε αυτό να γίνει ξανά και στο μέλλον». Η παρουσίαση του βιβλίου, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χουριέτ, θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου, στη βίλα Uşakzade, στην Σμύρνη, ενώ ηθοποιοί θα παρουσιάσουν στιγμές από τη ζωή και τον γάμο της Λατιφ και του Ατατούρκ.

Το νέο αυτό βιβλίο περιλαμβάνει λεπτομέρειες και μυστικά από την ερωτική ζωή του Ατατούρκ, τα οποία ο συγγραφέας Bayhan δήλωσε ότι τα έμαθε από στενούς συγγενείς της συζύγου του, από την οποία τελικά χώρισε. Ο συγγραφέας δήλωσε, μάλιστα, πως αναμένει η αναβίωση της γαμήλιας τελετής του ζευγαριού να προκαλέσει έντονες κριτικές, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι έτοιμος να τις αντιμετωπίσει.

Ο Μπαϊχάν θεωρεί πως παρά το γεγονός ότι ο Ατατούρκ χώρισε την Λατίφ, δεν την ξέχασε ποτέ προσθέτοντας ότι και μετά το διαζύγιό τους, πάντα την προσκαλούσε σε δεξιώσεις, που έκανε στο ξακουστό παλάτι, Ντολμάμπαχτσε (Dolmabahçe). Μάλιστα, το βιβλίο του περιέχει έναν διάλογο του Ατατούρκ με την αδελφή της Λατίφ, όπου της εκμυστηρεύθηκε ότι το διαζύγιο ήταν το πιο χαζό πράγμα, που έκανε ποτέ στη ζωή του.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: