Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Κλείνει μετά από 35 χρόνια το ομογενειακό εστιατόριο «Palace Diner»

Το ομογενειακό εστιατόριο «Palace Diner», που βρίσκεται στη διεύθυνση 60-15 Main Street, στο Φλάσινγκ, την  Παρασκευή,  προσέφερε το τελευταίο του δείπνο. 



Οι πελάτες του εστιατορίου, οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες τις δύο τελευταίες εβδομάδες που ανακοινώθηκε η απόφαση για το κλείσιμό του, έζησαν άκρως συγκινητικές στιγμές.

Το εστιατόριο που για παραπάνω από 30 χρόνια σέρβιρε γευστικά ελληνικά πιάτα σε ντόπιους κατοίκους και σε πολιτικούς, έκλεισε τις πόρτες του για πάντα και στη θέση του θα ανοίξει ένα μοντέρνο κινέζικο εστιατόριο.

“Η επιχείρηση πήγε πολύ καλά, αλλά ήρθε η ώρα να σταματήσω”, είπε ιδιοκτήτης George Mantzikos στην εφημερίδα NY Daily News. “Είχα την τύχη να έχω  και καλούς πελάτες και καλό προσωπικό”.

Οι εργαζόμενοι αλλά και οι πελάτες είναι πολύ λυπημένοι με την είδηση του κλεισίματος διότι θεωρούσαν το εστιατόριο σα δική τους οικογένεια.

Σύμφωνα με την NY Daily News, το «Palace Diner», άνοιξε το 1976 στην οδό Main Street και Horace Harding Expressway, και με τη χαρακτηριστική πέτρινη πρόσοψη του αλλά και με τη μεγάλη πινακίδα νέον,  καθιερώθηκε ως σήμα κατατεθέν  στην πολυσύχναστη περιοχή.

Το δημοφιλές ελληνικό εστιατόριο είναι μία από τις πολλές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και την αλλαγή των δημογραφικών εξελίξεων.

Ο ανερχόμενος  ασιατικός πληθυσμός που κατοικεί στη γειτονιά “πιέζει” για περισσότερες αλλαγές σε ό,τι αφορά τις συνήθειες και τα έθιμα, με αποτέλεσμα τη σταδιακή εξαφάνιση πολλών παλιών γνωστών χώρων.

greekreporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: