Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ο Έλληνας που ετοιμάζεται να κατακτήσει τον νότιο πόλο!


Παραμονή πρωτοχρονιάς στο Νότιο Πόλο έκαναν ο Ελληνοαυστραλός Τζέιμς Καστρίσιον (Καστριτσιώτης) και ο φίλος του, επίσης Αυστραλός, Τζάστιν Τζονς.



Οι δυο νέοι έφτασαν με καθυστέρηση δέκα ημερών στο Νότιο Πόλο, ύψωσαν την αυστραλιανή σημαία και τώρα βρίσκονται στο δρόμο της επιστροφής για να φτάσουν στη βόρεια Ανταρκτική έως τις 24 Ιανουαρίου.

Η τελευταία πτήση του καλοκαιριού για το Νότιο Ημισφαίριο πραγματοποιηθεί στις 24 Ιανουαρίου και μετά από αυτήν δεν θα υπάρξει άλλη για αρκετό καιρό.

Στην πτήση αυτή θα πρέπει να είναι και δυο νέοι που επιδιώκουν να περάσουν στην ιστορία ως οι πρώτοι άνθρωποι που κατακτούν το Νότιο Πόλο.

Ο Τζέιμς Καστριτσιώτης και ο Τζάστιν Τζονς έχουν ήδη διανύσει 1150 χιλιόμετρα, αλλά πρέπει να κάνουν και άλλα 1100 για να πετύχουν τον στόχο τους.

Οι κακές καιρικές συνθήκες τους υποχρέωσαν να χαμηλώσουν λίγο το ρυθμό τους και να περιορίσουν την κατανάλωση φαγητού για να έχουν αποθέματα.

Οι δυο τους έχουν κάνει αρκετά ρεκόρ. Τώρα όμως στοχεύουν στο «απραγματοποίητο», στο ακατόρθωτο. Πρέπει να διασχίσουν με τα πόδια την Ανταρκτική και να φτάσουν στο Νότιο Πόλο.

Παράλληλα με το ρεκόρ συλλέγουν και χρήματα για να τα προσφέρουν σε νεαρά άτομα που πάσχουν από καρκίνο.

Μπράβο στα παλικάρια που παρά τις κακουχίες που περνούν έχουν στο νου τους και τα καρκινοπαθή άτομα! Φαίνεται να διαθέτουν μεγάλη δύναμη ψυχής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: