Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλη αύξηση στα τροχαία ατυχήματα στη Δυτική Μακεδονία!

Μεγάλη αύξηση κατά 50% στα τροχαία ατυχήματα και τεράστια αύξηση στον αριθμό των θανατηφόρων κατά 300%, αλλά και των σοβαρών τροχαίων στη Δυτική Μακεδονία, παρουσιάζουν τα στοιχεία της έρευνας για τον μήνα Οκτώβριο του 2011 της Στατιστικής Υπηρεσίας, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010. 





Ειδικότερα και ενώ πανελλαδικά παρουσιάζεται μια μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 2,8%, τα ατυχήματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρουσιάζουν αύξηση κατά 50%, για τον μήνα Οκτώβριο, με πολλά εκ των οποίων να έχουν σημειωθεί στην περιοχή της Κοζάνης.

Ειδικότερα, για τον μήνα Οκτώβριο του 2011 στην Δυτική Μακεδονία σημειώθηκαν 24 τροχαία ατυχήματα, σε σχέση με 16 που είχαν συμβεί το 2010. Τα 15 ατυχήματα από αυτά έγιναν στην Κοζάνη, ενώ ακολουθούν η Καστοριά με 4, τα Γρεβενά με 3 και 1 ατύχημα στη Φλώρινα. Το 2010 στην Κοζάνη για τον αντίστοιχο μήνα είχαν συμβεί 10 ατυχήματα και ομοίως λιγότερα και στις άλλες περιοχές.

Τραγικά είναι τα στοιχεία σε ό,τι αφορά τα τροχαία ατυχήματα που κατέληξαν σε θανατηφόρα, αφού για το 2011 τον Οκτώβριο σημειώθηκαν 8  θανατηφόρα, με 4 στην Κοζάνη, 3 στην Καστοριά και 1 στη Φλώρινα). Τον Οκτώβριο του 2010 είχαν γίνει δύο. Αντίστοιχα μεγάλη αύξηση κατά 150% παρουσιάζεται και στα τροχαία ατυχήματα από τα οποία προέκυψαν σοβαροί τραυματισμοί, αφού το 2010 είχαν γίνει 2 και ο αριθμός αυξήθηκε στα 5 τροχαία το 2011 σε όλη την Δυτική Μακεδονία. Με τα 4 να έχουν γίνει στο Νομό Κοζάνης.

Η μεγάλη, αν και συγκυριακή, αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων μέσα σε ένα χρόνο για τον ίδια μήνα του έτους, προβληματίζει, ειδικά στην περιοχή του Νομού Κοζάνης, όπου παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μια διαφαινόμενη τάση στην αύξηση των ατυχημάτων. Η τροχαία Κοζάνης, σε ό,τι αφορά τα ατυχήματα στο οδικό δίκτυο ευθύνης της, επεξεργάζεται δικά της στοιχεία και ανάλογους δείκτες (επικινδυνότητας, λόγοι πρόκλησης των ατυχημάτων, κατάσταση του οδοστρώματος και του οδηγού κ.α.), καταλήγοντας σε συνολικά συμπεράσματα για όλο το 2011, τα οποία εφόσον επεξεργαστούν θα γίνουν γνωστά.

prlogos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: