Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Αλεξανδρούπολη: Καταπληκτικοί Κεμετζέδες !! στην οικία του κ. Γ. Αναστασιάδη (ΒΙΝΤΕΟ)


Έναν μικρό θησαυρό ανακαλύψαμε στο σπίτι του συνταξιούχου Αλεξανδρουπολίτη Ιωάννη Αναστασιάδη. Ο κύριος Αναστασιάδης, Καππαδόκης στην ιδιαίτερη καταγωγή του, ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με το μεράκι του, που δεν είναι άλλο από την κατασκευή ποντιακών λυρών (κεμετζέδων) από διάφορα είδη ξύλου (κέδρος, μουριά, δρύς κλπ).




Αξιοσημείωτο είναι ότι η κατασκευή των κεμετζέδων, που μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τους διακόσιους, δεν γίνεται με σκοπό την πώληση για οικονομικό όφελος.  Κατά την διάρκεια της αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στο thrakinews.gr, μας αποκάλυψε όλους τους λόγους και τα ερεθίσματά του, που τον οδήγησαν σε αυτήν την δραστηριότητα, που τον γεμίζει ολοένα και περισσότερη ικανοποίηση και αγαλλίαση στην ψυχή του.

Θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για έναν ανήσυχο, φιλότεχνο και βαθιά χαρισματικό άνθρωπο, ο οποίος παρά την ηλικία του έχει αστείρευτο μεράκι γι' αυτό που κάνει και δεν κουράζεται με τίποτα, αλλά προσδοκεί αποκλεστικά το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ο μικρός θησαυρός που έφτιαξε και συνεχίζει, δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητος, όπως και η τέχνη που κατέχει θα είναι καλό να μεταβιβασθεί σαν γνώση και στους νεώτερους...
Του Χρήστου Γκιουμουσίδη

http://thrakinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: