Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

LSD από ...ψωμί!


Μια φρατζόλα ψωμί ... ίσως και λιγότερο είναι αρκετό για να παρασκευαστούν χαπάκια lsd. Αυτό δείχνει έρευνα του πανεπιστημίου Χάρβαρντ.


Ερευνητές του κορυφαίου πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ανακάλυψαν πως οι μύκητες που βρίσκονται στη μαγιά του ψωμιού, μπορούν να τροποποιηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραχθεί η ουσία Lysergic acid diethylamide, δηλαδή LSD!

Ειδικότερα, οι διδακτορικοί φοιτητές του εργαστηρίου συνθετικής βιολογίας στην ΙατρικήΣχολή του Harvard, προσπαθούσαν να βρουν κάποια πολύτιμη ουσία, που θα μπορούσαν να συνθέσουν εναλλακτικά μέσω της συνθετικής βιολογίας. Η ουσία αντλείται από μεγάλες καλλιέργειες μυκήτων, και τροποποιείται με τη χρήση ειδικής τεχνολογίας.

Με τα εργαλεία της συνθετικής βιολογίας όμως, η διαδικασία αυτή μπορεί να απλοποιηθεί αρκετά. Ορισμένοι μύκητες (ergot fungus) έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν από μόνοι τους ορισμένες ουσίες που θα τους χορηγηθούν, και να συνθέτουν άλλες.
Σε αυτές λοιπόν περιλαμβάνεται και η μαγιά του ψωμιού, με τους ερευνητές να υπολογίζουν ότι ένα λίτρο τροποποιημένης μαγιάς μπορεί να παραγάγει ένα γραμμάριο lysergic acid

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kai me to xwriatiko ginetai? i mono me to poluteleias?