Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Wall Street Jοurnal: πωλητήριο στην Ελλάδα


Δεν σταματούν τα προκλητικά δημοσιεύματα... αυτή τη φορά διαβάζουμε στη Wall Street jοurnal  οτι "Η Ελλάδα πωλείται"! Δείτε τον κατάλογο του τι ακριβώς πωλείται!

Ξεκινάμε:
·        τέσσερα Airbus
·        μια κρατική εταιρεία στοιχημάτων και ένας ιππόδρομος
·        μερίδια συμμετοχής σε καζίνο
·        λιμάνια, ταχυδρομεία
·        δύο εταιρείες ύδρευσης
·        μια εταιρεία εξόρυξης και κατεργασίας νικελίου
·        καλυκοποιείο
·        μονοπώλια ηλεκτρισμού και αερίου
·        ένας τηλεπικοινωνιακός οργανισμός
·        μετοχές σε αρκετές τράπεζες
·        εκατοντάδες χιλιόμετρα εθνικών οδών
·        ένας πρώην αεροδρόμιο
·        ολυμπιακά ακίνητα
·        χιλιάδες στρέμματα γης
·        υπέροχα κομμάτια της περίφημης ελληνικής ακτογραμμής
Αυτός είναι ο κατάλογος και όσοι πιστοί πρωσέλθετε! Το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων χαρακτηρίζεται ως μια αναγγελία πώλησης επικών διαστάσεων.
Το δημοσίευμα όμως δεν μένει εκεί καθώς συνοδεύεται και από χάρτες για να ξέρουν και οι ενδιαφερόμενοι το μήκος και το πλάτος του κάθε προϊόντος.
Έλλειψη κτηματολογίου, αντιδράσεις συνδικαλιστών και αγανακτισμένοι πολίτες είναι για τον αρθρογράφο τα εμπόδια και τα πρβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι η χρονική συγκυρία είναι αρνητική για την προσπάθεια πώλησης ακινήτων καθώς οι τιμές έχουν μειωθεί αισθητά, ενώ σημειώνεται ότι και άλλες προσπάθειες στο πρόσφατο παρελθόν δεν είχαν την αναμενόμενη επιτυχία λόγω χαμηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Στο ίδιο άρθρο αναφέρονται και οι περιπτώσεις της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας που έχουν επίσης ξεκινήσει αντίστοιχες διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων όχι όμως ανάλογης κλίμακας

Δεν υπάρχουν σχόλια: