Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Γερμανία: Δεν τα αφήνουν τα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας


Από τη μία ο Σόιμπλε δηλώνει δημόσια ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο με την Ελλάδα και από την άλλη ο Βεστερβέλε βρίσκει αδιανόητη την ύπαρξη της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα! 


«Η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για το απίθανο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, αν και δεν περιμένει πως θα συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel.

Επανέλαβε ακόμη πως σε μια τέτοια περίπτωση η γερμανική κυβέρνηση θα λάμβανε μέτρα για να διασφαλίσει πως κάτι τέτοιο δεν θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτες εξελίξεις.

Την ίδια ώρα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια περί αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο Γκίντο Βεστερβέλε από την άλλη πλευρά δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής ότι η Ευρώπη είναι αδιανόητη χωρίς την Ελλάδα.

Εκθειάζει την ελληνική κυβέρνηση και τη σοφία που, όπως λέει, επέδειξε η πλειοψηφία της Βουλής ψηφίζοντας το Μεσοπρόθεσμο και υπογραμμίζει τη σημασία υλοποίησης του.
Διαψεύδει κατηγορηματικά ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε τα σενάρια περί αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, δηλώνει ότι «η Ευρώπη είναι αδιανόητη χωρίς την Ελλάδα».

Όπως λέει, η Ελλάδα είναι «ένα από τα λίκνα του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Παράλληλα, εκθειάζει την ελληνική κυβέρνηση και τη σοφία που, όπως λέει, επέδειξε η πλειοψηφία της Βουλής ψηφίζοντας το Μεσοπρόθεσμο και υπογραμμίζει τη σημασία υλοποίησής του.

Όπως λέει «τώρα, που ξεπεράσαμε το βουνό, αρχίζουν οι δυσκολίες της πεδιάδας».

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι ο δρόμος για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας περνά από τη δημοσιονομική σταθεροποίηση, την καλύτερη συγκομιδή των φόρων, και από μεταρρυθμίσεις, όπως η αποκρατικοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: