Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Πάνω από 700.000 ευρώ οι ζημιές!


Το Εμπορικο και Βιομηχανικό επιμελητήριο της Αθήνας ανακοινώνει ότι μόνο από 34 επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα εκτεταμένα επεισόδια των προηγούμενων ημερών η ζημία ξεπερνά τα 700.000 ευρώ.


Την ίδια στιγμή υπάρχουν και διαφυγόντα κέρδη από τουρίστες που βλέποντας την κατάσταση εδώ είτε επέλεξαν να φύγουν από τη χώρα διακόπτωντας τις διακοπές τους είτε να μην έρθουν καθόλου. Αυτή η ζημία φαίνεται να ανέρχεται σε 1 εκ. ευρώ επιπλέον.

Τη στιγμή που η καταγραφή δεν έχει τελειώσει:  Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για 176 κατεστραμμένους κάδους ανακύκλωσης και απορριμμάτων, 200 επιδαπέδια καλαθάκια που έχουν υποστεί ολοσχερή καταστροφή, 100 μερικώς κατεστραμμένα, πλην επισκευάσιμα καλαθάκια, ένας διαφημιστικός πύργος που έχει καεί, πολλές λεηλατημένες ηλεκτρονικές πινακίδες του δήμου, κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων, μαζί και με τα διαφημιστικά τους πλαίσια στην Φιλελλήνων, την Αμαλίας και μπροστά από την Πανεπιστημίου. Κατεστραμμένο είναι και το γνωστό ζαχαροπλαστείο Τερκενλής, ενώ ανυπολόγιστες ζημιές έχουν υποστεί 50 και πλέον καταστήματα γύρω από το Σύνταγμα, κυρίως στην Μητροπόλεως, την Έρμου, την Κ. Σερβίας, την Κολοκοτρώνη μέχρι και την Αθηνάς.

Ζημιές έχουν επίσης, προκληθεί σε πεζοδρόμια, κολονάκια, ξηλωμένους κυβόλιθους, ενώ εντελώς κατεστραμμένα είναι όλα τα μαρμάρινα παγκάκια της πλατείας Συντάγματος, καθώς και οι μαρμαρορθώσεις στα σιντριβάνια, περιμετρικά και πλησίον του αρχαιολογικού κομματιού της πλατείας. Ολοσχερώς έχουν επίσης καταστραφεί οι δημοτικές τουαλέτες, το γραφείο του τομέα οδοκαθαρισμού, αλλά και το ειδικό μηχάνημα για την αφαίρεση της τσίχλας αξίας 15.000 ευρώ.

Τέλος, στην οδό Αθηνάς έχει καταστραφεί ολοσχερώς το press κοντέινερ, στην διασταύρωση των οδών Αθηνάς και Λυκούργου, όπου συνήθως τοποθετούνται μεγάλα απορρίμματα, λόγω αδυναμίας τοποθέτησης μικρότερων κάδων. Παντού υπάρχουν σπασμένα ή καμένα παγκάκια, καθώς και ξηλωμένα πεζούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: