Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Τα πιο παράξενα προϊόντα στη μαύρη αγορά!


Γιατί η ζάχαρη πωλείται στη μαύρη αγορα; Τι μπορεί να θέλει κάποιος το αίμα της βασιλικής κόμπρας και πόσα μπορεί να δώσει; Που μπορείτε να βρείτε σπέρμα ταύρου;
  







Ζάχαρη
Το λαθρεμπόριο ζάχαρης έχει πολύ μεγάλη ιστορία. Εν καιρώ πολέμου, η ζάχαρη είναι ένα από τα βασικά προϊόντα τα οποία κινούνται λαθραία στην αγορά. Το 1980 η διαφορά στην τιμολόγηση της ζάχαρης, οδήγησε σε οργανωμένο λαθρεμπόριο. Την στιγμή που οι ομοσπονδιακοί πράκτορες έψαχναν στα λιμάνια για να βρουν που είχαν χαθεί ολόκληροι τόνοι κοκαΐνης που προερχόντουσαν από την Κούβα, προσπαθούσαν παράλληλα να αντιμετωπίσουν το λαθρεμπόριο της ζάχαρης. Αυτή την εποχή, το ίδιο ίδιο ακριβώς φαινόμενο παρατηρείται στη Μαλαισία, όπου το κράτος έχει επιτρέψει μόνο σε τέσσερις εταιρίες των πώληση της ζάχαρης. Η μεγάλη τιμολόγηση της λόγω του ολιγοπωλίου, καθιστά αδύνατο σε πολύ κόσμο να μπορέσει να προμηθευτεί τη νόμιμη κατεργασμένη ζάχαρη. Επιπλέον, δημιουργούνται προβλήματα υγείας, καθώς η ακατέργαστη ζάχαρη αποτελεί γόνιμο έδαφος για μικρόβια, μύκητες και άλλα δυσάρεστα!

Στολές αεροσυνοδών των Ιαπωνικών Αερογραμμών

Ωςγνωστόν οι Ιάπωνες είναι λίγο "περίεργοι" και έχουν την τάση να τρελαίνονται βλέποντας γυναίκα με στολή και συγκεκριμένα αυτή της αεροσυνοδού. Αυτό έχει δημιουργήσει φοβερό ενδιαφέρον στην αγορά, με αποτέλεσμα οι στολές να εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού, ενώ βοηθάει πολύ και το ότι δεν είναι ακριβές. Πληροφορίες θέλουν αυτή η στολή να κάνει ακόμα και την πιο άσχημη γυναίκα ... ακαταμάχητη! Για να προμηθευτείτε μια τέτοια στολή πρέπει να ανακαλυψετε κάποιον απογοητευμένο και τσαντισμένο υπάλληλο των Αερογραμμών που είναι έτοιμος να παραιτηθεί και κοιτάει για γρήγορα φράγκα καθώς οι Ιαπωνικές Αερογραμμές δεν επιτρέπουν σε κανένα να εμπορευματοποιείται τα προϊόντας της.

 Λευκαντικά Δοντιών

Το πιο γνωστό λευκαντικό για τα δόντια είναι το υπεροξείδιο.   Το υπεροξείδιο αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να προκαλέσει χημικά εγκαύματα στο μαλακό ιστό γύρω από το δόντι.  Αυτό φυσικά δεν λέει τίποτα σε όσους θέλουν να ξοδέψουν λιγότερα λεφτά και δεν δίνουν δεκάρα για την υγεία του στόματος τους. Και αν τα θέλω που θα τα βρω; Ειδικά το ebay και το Amazon, έχει δεκάδες τέτοια παράνομα προϊόντα έτοιμα να μπουν στο στόμα σου. Αλλά δεν θα τα συνιστούσαμε! 

Ακατέργαστα Αμύγδαλα

Προσθήκη λεζάντας
 Γιατί τα ακατέργαστα αμύγδαλα να βρίσκονται στη μαύρη αγορα; Στις Ηνωμένες Πολιτείες(πολύ σύντομα έτσι θα είναι και εδώ) το να πουλάς ακατέργαστα αμύγδαλα είναι παράνομο! Αυτός ο νόμος έχει τεθεί σε εφαρμογή, για τον απλούστατο λόγο ότι το αμύγδαλο, είναι το κύριο συστατικό παρασκευής του κυανίου, που ως γνωστό είναι δηλητήριο. Από την άλλη, οι μανιακοί με τα υγιή προϊόντα, θέλουν να τρώνε ακατέργαστα αμύγδαλα υποστηρίζοντας ότι κάνει καλό στην υγεία τους. Είναι παράξενο πάντως το πώς εξαλείφοντας την δηλητηριώδη ικανότητα του αμυγδάλου αυτό γίνεται λιγότερο υγιεινό. 

 Αίμα Βασιλικής Κόμπρας

 Εκτός από τους Ταϊλανδούς που  σκοτώνουν τις βασιλικές κόμπρες για πλάκα, υπάρχουν και οι έμποροι που πωλούν το αίμα τους. Το αίμα της βασιλικής κόμπρας θεωρείται από κάποιους ότι ανεβάζει θεαματικά την ανδρική στύση και βοηθάει στην καλοζωία. Εκτός του ότι το αίμα έχει απαίσια γεύση και είναι επικίνδυνο  προς κατανάλωση, το όλο θέμα έχει προκαλέσει και οικολογική απειλή καθότι οιβασιλικές κόμπρες θα αποτελέσουν είδος προς εξαφάνιση. Υπολογίζεται πως μιαμικρή ποσότητα αίματος που γεμίζει ένα σφηνοπότηρο, κοστίζει 250 με 300 δολάριαστη μαύρη αγορά. Αν θέλετε πάντως να το βρείτε.. μπορείτε να το βρείτε ... παντού στην Ταϋλάνδη όμως καθώς εκεί  οι δρόμοι είναι γεμάτοι από χιλιάδες μουρλούς γητευτές που δεν θα αρνηθούν να βγάλουν ένα έξτρα εισόδημα.


 Σπέρμα Ταύρου

Το σπέρμα του ταύρου είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στους αγρότες που έχουν μεγάλα κοπάδια. Το δυνατό σπέρμα ενός ταύρου είναι χρυσάφι για τους εκτροφείς που προσπαθούν να γονιμοποιήσουν τις αγελάδες τους και να αυξήσουν την παραγωγή τους. Αυτό έχει οδηγήσει κάποιους «εμπόρους», να εμπορεύονται το σπέρμα των πολύ "κοτσονάτων" ταύρων που εκσπερματώνουν πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι οι ιδιοκτήτες τους  πρέπει να "βοηθούν" τον ταύρο για να παράγει σπέρμα αρκετά συχνά έτσι ώστε να έχουν περισσότερη πελατεία. Κακόμοιρε ταύρε... Ένας Καναδός αγρότης δεν θα διστάσει να σας βοηθήσει.


Αγιασμός

Μπορεί σε μερικούς να ακούγεται γελοίο, αλλά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό κόσμου, πιστεύει στις θαυματουργές ιδιότητες του Αγίου Ύδατος και ιδιαίτερα οι μουσουλμάνοι. Στο Λονδίνο θεωρείσαι προνομιούχος και απίστευτα τυχερός, αν καταφέρεις να βρεις φιαλίδιο που προέρχεται από τον τόπο προσκυνήσεως στη Μέκκα. Το περίφημο Zam Zam, όπως το λένε οι Μουσουλμάνοι, έχει γίνει προϊόν προς πώληση και δεν είναι λίγοι οι απατεώνες που πουλάνε συνηθισμένο αλατόνερο ως αγιασμό. Το πλέον τραγικό όμως είναι ότι υπάρχουν κάποιοι πουπουλάνε «ψεύτικο» αγιασμό σε φτωχούς και ανήμπορους ανθρώπους, που εναποθέτουν εκεί όλες τις ελπίδες τους.

 Χαρακτήρες και λεφτά online RPG παιχνιδιών

Ο «ήρωας» και τα εικονικά κέρδη που βγάζει ένα παίχτης παίζοντας ένα onlineπαιχνίδι, όπως αυτά του WorldOf Warcraft μπορούν να πουληθούν και να αγοραστούν!
Όταν είχε πρωτοξεκινήσει αυτό το φαινόμενο, οι έμποροι ήταν στην πραγματικότητα οι ίδιοι οι παίκτες. Έφερναν έναν χαρακτήρα στο επιθυμητό level (που συνήθως ήταν μεγάλο) και χάρη στα forums, κατάφερναν να πωλούν τους χαρακτήρες σε ανίδεους παίκτες οι οποίοι είχαν πραγματικό ρευστό. Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και με τα εικονικά κέρδη. Αυτό οδήγησε στη δημιουργία κάποιων συμμοριών από χάκερς οι οποίοι έκλεβαν τα accounts των παικτών και στη συνέχεια ζητούσαν, και συχνά έπαιρναν ή παίρνουν, «λύτρα» για να επιστρέψουν. Πολλές οι παράνομες οι ιστοσελίδες που ασχολούνται με αυτές τις κινήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: