Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

E.Coli: Εντοπίστηκε και στην Ελλαδα.


Μια 78χρονη ασθενής στη Γαλλία, που είχε προσβληθεί από το βακτήριο E.coli και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της νοτιοδυτικής πόλης Μπορντό, εξέπνευσε τα ξημερώματα του Σαββάτου, ανακοίνωσε η τοπική υπηρεσία υγείας. Παρουσία του E.Coli και στην Ελλάδα.

Η γυναίκα νοσηλευόταν με το αιμολυτικό και ουραιμικό σύνδρομο που προκαλείται από το βακτήριο E.coli από τις 24 Ιουνίου.

Ο εντοπισμός στην Ελλάδα
Κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος από τη Γερμανία, μολυσμένα με το βακτήριο E. coli O157, εντόπισε ο ΕΦΕΤ στη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, τα οποία διακινούνται από την εταιρεία LIDL.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά να μην τα καταναλώσουν.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιώργος Νυχάς το στέλεχος που εντοπίστηκε στα προϊόντα που διακινήθηκαν μέσω της Lidl δεν είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: