Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ιταλικά έγγραφα επιβεβαιώνουν την ελληνικότητα των βραχονησίδων!


Ευτυχώς ! Αφού δεν κάνει τίποτα η ελληνική κυβέρνηση ήρθε η Ιταλική και έγγραφά της που χρονολογούνται από το 1922 να άρουν τις αξιώσεις της Τουρκίας για τις ελληνικές βραχονησίδες!



Πρόκειται για πλήθος εγγράφων από την ιταλική απογραφή του 1922 στα Δωδεκάνησα (επί ιταλοκρατίας) που έχει περιέλθει πλέον στη νομική υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και ενισχύει το νομικό «οπλοστάσιο» έναντι των τουρκικών αμφισβητήσεων.

Τα έγγραφα, που παρουσιάζει αναλυτικά η Καθημερινή της Κυριακής, αφορούν λεπτομερή καταγραφή όχι μόνο του πληθυσμού, αλλά και κάθε είδους δραστηριότητας και περιουσιακών στοιχείων σε μικρά νησιά και στοιχείων σε μικρά νησιά και βραχονησίδες που έχουν χρωματιστεί «γκρίζα» από την Άγκυρα στο πλαίσιο των διεκδικήσεών της. Οι αμφισβητήσεις μάλιστα, να θυμίσουμε, δεν περιορίζονται μόνο σε νησίδες κοντά στα τουρκικά παράλια, αλλά φθάνουν στη μέση του Αιγαίου.
Για να δούμε η Ελληνική κυβέρνηση θα τα χρησιμοποιήσεις σωστά ή θα μείνουν και αυτά αχρησιμοποίητα αφήνοντας την Τουρκία να συνεχίζει το όργιο διεκδικήσεων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: