Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Σκύλος καταδικάστησε σε θάνατο δια λιθοβολισμού


Όσοι θα διαβάσατε τον τίτλο σίγουρα θα γελάσατε... είναι όμως πραγματικότητα και έλαβε χώρα στην Ιερουσαλήμ. 


Υπεύθυνο για την απόφαση αυτή είναι ένα δικαστήριο ραβίνων. Ο εν λόγω σκύλος, κατηγορήθηκε ότι είναι η μετενσάρκωση ενός δικηγόρου ο οποίος πριν από 20 παρακαλώ χρόνια είχε βρίσει ραβίνους και δικαστές.

Αυτό το οποίο έκανε ο κακόμοιρος σκύλος δεν ήταν παρά να εισβάλει σε ένα ραβινικό δικαστήριο, στο υπερορθόδοξο εβραϊκό προάστιο  Μέα Σεαρίμ, και να προκαλέσει πανικό καθώς αρνούνταν τόσο να βγεί όσο και να σταματήσει να γαβγίζει.

Κάποιος λοιπον με σθεναρή μνήμη θυμήθηκε ότι πριν από είκοσι χρόνια το δικαστήριο καθυβρίστηκε από έναν διάσημο δικηγόρο. Ο διάσημος αυτός δικηγόρος λίγο αργότερα και τότε το απέδωσαν στο ότι ήταν καταραμένος. Σύμφωνα με τους δικαστές όμως μετεμψυχώθηκε στον άτακτο σκύλο που εισέβαλε στην δικαστική αίθουσα και δεν εννοούσε να κουνηθεί από εκεί.

Το μεγαλόσωμο τετράποδο κρίθηκε από τους δικαστές λοιπόνως  "ακάθαρτο" με βάση την Halacha, δηλαδή τους αυστηρούς εβραϊκούς θρησκευτικούς παραδοσιακούς κανόνες.

Το δικαστήριο καταδίκασε το σκύλο σε θάνατο δια λιθοβολισμού και η ποινή αποφασίστηκε να εκτελεστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Αγωγή κατά του δικαστηρίου για την περίεργη αυτή απόφαση κατατέθηκε από μια ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: