Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

"Η Ελλάδα κοντεύει να γίνει Αργεντινή"


Λίγη δημοσιότητα πήρε το εν λόγω έγγραφο το οποίο να σημειώσουμε δεν είναι κάποιο προπαγανδιστικό έντυπο συνδικαλιστικού φορέα των σωμάτων ασφαλείας αλλά ένα εσωτερικό έγγραφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη!



Σύμφωνα με τα “Νέα” (10/06), στο έγγραφο, που φέρει τις υπογραφές επιτελικών στελεχών των τριών Σωμάτων Ασφαλείας, αναφέρεται χαρακτηριστικά, πως λόγω Μνημονίου, η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει χωρίς αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς.

“Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι η ΕΛ.ΑΣ., το Λ.Σ. και το Π.Σ. – ίσως και... οι εγκληµατίες, η ακτοπλοΐα και οι φωτιές –θα λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή και θα αργούν τα Σαββατοκύριακα”, αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ οι συντάκτες του εγγράφου προειδοποιούν, ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Αργεντινή.

“Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ, µε βάση τις εµπειρίες που έχουν από άλλες χώρες εφαρµογής σκληρών δηµοσιονοµικών προγραµµάτων, γνωρίζουν ότι έχουν ως αποτέλεσµα έντονες κοινωνικές συγκρούσεις, αύξηση της εγκληµατικότητας και γενικευµένη αναταραχή”, αναφέρεται.

Στον αντίποδα της οριακής λειτουργίας των σωμάτων ασφαλείας μας, όπως καταγράφεται στο έντυπο το πάσης φύσεως και µορφής οργανωµένο έγκληµα διαρκώς εξελίσσεται, η µικροεγκληµατικότητα σε όλη τη χώρα εξαπλώνεται, η γενική πολιτική ένταση της περιόδου οξύνεται

Όλα αυτά τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση θέλει να θέσει ποσοστό στις προσλήψεις, 1 πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις ή 1 για κάθε 10. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες δυσλειτουργίες στα σώματα ασφαλείας, δεδομένου ότι μόνο στο Αστυνομικό σώμα, το σύνολο των κενών θέσεων θα φτάσει τις 16.637 το 2015! 4 και 5000 κενές θέσεις θα μετρούν αντίστοιχα Λιμενικό και Πυροσβεστικό σώμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: