Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Νέα υποβάθμιση από διεθνείς Οίκους


Καλέ .. αφήστε μας να ησυχάσουμε... αφήστε να δούμε τι θα γίνει... Διαγωνισμό κάνετε ποιος οίκος θα μας φτάσει χαμηλότερα; Βέβαια εδώ ο οίκος Fitch απειλεί, ωστόσο τίποτα δεν προμηνύει ότι δεν θα κάνει τις απειλές του πραγματικότητα!


Σε αυτό θα οδηγούσε μια συμφωνία στα πρότυπα της «Πρωτοβουλίας της Βιέννης» από την ευρωζώνη και έτσι δηλώνει ότι μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «C» από «Β+» που βαθμολογείται σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας θα μειωθεί κατά 10 ολόκληρες βαθμίδες.
Τι είναι η "Πρωτοβουλία της Βιέννης"
Η «Πρωτοβουλία της Βιέννης» προέβλεπε εθελοντική επιμήκυνση του χρέους για αρκετές κυβερνήσεις της Ανατολικής Ευρώπης. Η Ευρώπη το τελευταίο διάστημα συζητάει ανοικτά το ενδεχόμενο εφαρμογής μιας τέτοιας συμφωνίας για τους ιδιώτες επενδυτές, ενώ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) που αρχικώς ήταν αρνητική σε κάθε εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα φαίνεται να εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί το «μοντέλο της Βιέννης».
Ωστόσο, σύμφωνα με τη Fitch, κάτι τέτοιο «στην ουσία οδηγεί σε ανακύκλωση του υφιστάμενου χρέους» και θα οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση των οικονομικών όρων για τους ομολογιούχους που θα συμμετέχουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: