Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

S&P: Μας έφτασαν στο C


Νέα υποβάθμιση από τον πολύ γνωστό πιστοληπτικό οίκο, και το Eurogroup ανησυχεί και συνεδριάζει εκτάκτως! Την ίδια στιγμή απογοητευμένο δηλώνει το Υπουργείο Οικονομικών.



Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο τα πράγαματα στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολα και ιδιαίτερα πιθανή η αναδιάρθρωση του χρέους.
Η έκτακτη συνάντηση κρίθηκε αναγκαία μετά τις αμφιβολίες που έχουν δημιουργηθεί για το κατά πόσο η Ελλάδα θα λάβει την πρόσθετη βοήθεια, εξαιτίας των διαφωνιών για την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα. Στη συνεδρίαση του Eurogroup δεν αναμένεται ουσιαστική απόφαση πέραν ενός κειμένου στήριξης προς την χώρα μας.

Υπ.Οικονομικών: "Παραβλέπουν τις προσπάθειες που κανουμε"

Αυτή είναι η απάντηση του υπουργείου στην πιστοληπτική υποβάθμιση της χώρας. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:
«Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει, ήδη, επιτύχει σημαντικούς δημοσιονομικούς στόχους και έχει καταθέσει στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, και με το οποίο αναλαμβάνει ακόμα πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις με στόχο την συνέχιση της δημοσιονομικής προσπάθειας, αλλά και την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων στην κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση παραμένει αταλάντευτη στο δρόμο που έχει χαράξει για τη σωτηρία της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: