Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Παραδίδει την εξουσία;Εν αναμονή του διαγγέλματος...


Πολλά είναι τα ερωτήματα για το τι θα γίνει μετά τις τελευταίες εξελίξεις... τα σενάρια πολλά ... Μετά τον Λουκά Παπαδήμο ακούστηκε και το όνομα του Σταύρου Δήμα (ο οποίος και προτάθηκε από τη ΝΔ). Πιθανή μια κυβέρνηση με απών από την πρωθυπουργική θέση τον κ. Παπανδρέου! 



Το παρασκήνιο είναι ιδιαίτερα έντονο και τα σενάρια δεν λένε να κοπάσουν την ίδια ώρα που κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης ζητά το κάθε ένα το μακρύ του και το κοντό του!
Ηχηρό παράδειγμα η κ. Διαμαντοπούλου που ζητά ανασχηματισμό τη στιγμή που συζητείται ακόμα και η παράδοση εξουσίας!Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα έντονο και δυσάρεστο!
Η πρόταση για Οικουμενική Κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό έγινε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και στην αρχή είχε αναφερθεί πως ήταν πρόταση του Αντώνη Σαμαρά. Αρκετή ώρα αργότερα, συνεργάτες του πρωθυπουργού διέρρεαν ωστόσο ότι η πρόταση αυτή δεν ήταν της Ν.Δ. αλλά του ίδιου του πρωθυπουργού.

Η οικουμενική αυτή κυβέρνηση θα έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ζωής και θα ασχοληθεί με συγκεκριμένη ατζέντα, τα οποία θα συμφωνήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Αυτό σημαίνει στην ουσία ότι τα θέματα αυτά της ατζέντας της οικουμενικής είναι το κλειδί για ένα τέτοιο πολιτικό εγχείρημα και θα κριθούν από τις ενέργειες για εκσυγχρονισμό της χώρας εάν θα είναι επιτυχημένη η Οικουμενική.

Πάντως, σύμφωνα με το αρχικό σενάριο που ήθελε την πρόταση να την κάνει ο κ. Σαμαράς, φέρεται να αντιπρότεινε στον πρωθυπουργό πως για τη σωτηρία της χώρας είναι απαραίτητη μία Οικουμενική Κυβέρνηση αλλά όχι με τον ίδιο πρωθυπουργό, αλλά όχι και τον εαυτό του.
Το διάγγελμα θα ξεκαθαρίσει πολλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: