Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

34χρονη ξύπνησε 15χρονη


Δεν ξέρω αν χαρακτηρίζεται τυχερή ή άτυχη αυτή η γυναίκα. Μέσα σε ένα βράδυ σβήστηκαν όλες οι αναμνήσεις της από την ηλικία των 15 της και μετά!



Δεκαεφτά χρόνια από τη ζωή της έχασε μία 34χρονη γυναίκα, η οποία μετά από αλλεπάλληλες ψυχολογικές και σωματικές καταπονήσεις, “χτυπήθηκε” από σπάνια περίπτωση αμνησίας, με αποτέλεσμα, ένα πρωί να ξυπνήσει ως 15χρονη, μη αναγνωρίζοντας ούτε το ίδιο της το παιδί.
Ο λόγος για την Ναόμι Τζέικομπς που Οι εξοντωτικοί ρυθμοί εργασίας, η εξασθένηση του οργανισμού της, αλλά και ο χωρισμός με το σύντροφό της, της προκάλεσαν Παροδική Σφαιρική Αμνησία (TGA)
Αυτή είναι μια ειδική μορφή αμνησίας που έρχεται ξαφνικά σε άτομα ηλικίας κατά μέσο όρο 56 ετών και ιδιαίτερα βεβαρημένα από δουλειά και άγχος.

Όπως ομολογεί όταν άνοιξε τα μάτια της δεν ήξερε που βρισκόταν...Έψαχνε το κρεβάτι της αδερφής της, το ροζ της πάπλωμα... Καθώς δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε άρπαξε το τηλέφωνο και κάλεσε το πρώτο νούμερο που της ήρθε στο μυαλό... Ήταν μία φίλη της, ευτυχώς, στη οποία και εξήγησε τι ακριβώς της συνέβαινε!

Αφού πέρασε 24 ώρες χωρίς καμία ανάμνηση από την ενήλικη ζωή της, η Τζέικομπς επισκέφτηκε γιατρό, ο οποίος διέγνωσε και την πάθηση.

Ευτυχώς, η Τζέικομπς κρατούσε ημερολόγια των τελευταίων 20 χρόνων, ενώ οι δικοί της της έδειχναν συνεχώς φωτογραφίες, οπότε η επαφή με τα “χαμένα” χρόνια της έγινε ευκολότερη.

Οχτώ εβδομάδες μετά και μετά από πολλή προσπάθεια, η 34χρονη έχει ανακτήσει τη μνήμη και τη ζωή της!

Σήμερα, κοιτάζοντας πίσω, δηλώνει πως δε θα άλλαζε το παραμικρό και ότι νιώθει πολύ προνομιούχα, που μπόρεσε να ξαναδεί τον κόσμο, μέσα από τα μάτια μιας 15χρονης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: