Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Θα την πάρουμε... δεν θα την πάρουμε....


Ο λόγος για την 5η δόση. Τη μέθοδο του σκωτσέζικου ντουζ εφαρμόζουν Ευρωπαϊκή Ένωση   και ΔΝΤ όσον αφορά στην καταβολή των χρημάτων της 5ης δόσης του δανείου μας. Δηλώσεις δίνουν και παίρνουν και σενάρια δημοσιεύονται τη στιγμή που ΔΝΤ  και Eurogroup επισκέπτονται την Ελλάδα. Λόγος ... σίγουρα όχι ο καλός καιρός και τα μπάνια αλλά να εξασφαλίσουν την επιβολή σκληρότερων μέτρων...!


Σκοπός της επίσκεψης είναι να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα προβεί στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.  Οι απρόσκλητοι αναμένεται να φτάσουν την Τρίτη ή την Τετάρτη και πληροφορίες θέλουν η ατζέντα να περιλαμβάνει τα φορολογικά μέτρα...

Φοβούνται βλέπετε οι Ευρωπαίοι εταίροι μήπως οι αντιστάσεις της κυβέρνησης καμφθούν από τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις και την καθημερινή παρουσία των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα.

Από τους δανειστές και σωτήρες μας ζητούνται έσοδα 28δις. Μέσα στο πρόγραμμα έχει συμφωνηθεί η παραχώρηση κρατικών εταιρειών για να συγκεντρωθούν 50 δις έως το 2015 και να προωθήσει περικοπές του προϋπολογισμού ύψους 6,5δισ. ευρώ για το 2011. Για να το επιτύχει αυτό, θα πρέπει να προχωρήσει σε διπλασιασμό σχεδόν των υπαρχόντων μέτρων, που οδήγησαν την ανεργία στο πρωτοφανές επίπεδο του 16% και οδήγησαν τη χώρα στην τρίτη χρονιά κρίσης.

Μεταξύ άλλων η επόμενη 5ετία αναμένεται να επιφέρει περικοπή 750.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: