Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Μήνυση στον Φωτόπουλο

To facebook παίρνει πρωτοβουλίες. Μήνυση κατά του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου κατέθεσε ομάδα πολιτών  που σχηματίστηκε μέσω του πολύ γνωστού ιστοχώρου κοινωνικής δικτύωσης.


Σύμφωνα με τις καταγγελίες η ΔΕΗ, τις ημέρες και ώρες της απεργίας, εισάγει το ρεύμα σε υπερδιπλάσιες τιμές!  εξαιτίας του κινδύνου που ελλοχεύει για τη δημόσια υγεία από τις διακοπές ρεύματος στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Σε συνδυασμό με το γεγονός οτι οι επικεφαλής, παρά το οτι γνώριζαν για τις απεργικές κινητοποιήσεις, δεν έκαναν κινήσεις για την εξασφάλιση φθηνότερου ρεύματος.

Ενδεικτικά, η τιμή της μεγαβατόρας στη χώρα έχει διπλασιαστεί ξεπερνώντας για πολλές ώρες της ημέρας ακόμα και τα 120 ευρώ, ενώ πριν από την απεργία δεν ξεπερνούσαν τα 50 ευρώ.

Αυτό που ώθησε τώρα την ομάδα πολιτών στην υποβολή μήνυσης είναι όπως δηλώνουν ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία που ελλοχεύει από τις διακοπές ρεύματος.
Το γεγονός έγινε γνωστό από τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας και επικεφαλής της επιτροπής για τη συνεννόηση των πολιτών Λυκούργος Λιαρόπουλος στον ΣΚΑΪ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: