Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Άντριου Μπολλς: " η Ελλάδα είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένη"


Η πτώχευση της Ελλάδας, που είναι δεδομένη, θα φέρει πτώχευση και άλλων ευρωπαϊκών χωρών δηλώνει ο επικεφαλής της Pimco,  της εταιρείας που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο επενδυτικού ταμείου ομολόγων στον κόσμο.Αυτή δηλώνει θα είναι λύση στο πρόβλημα του χρέους τους.



«Τα επόμενα τρία χρόνια, πρόκειται να δούμε διαφορετικές οικονομίες να επιλύουν διαφορετικά προβλήματα. Για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, και ειδικά την Ελλάδα, αυτό θα γίνει μέσω χρεωκοπίας», δήλωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της Pimco, Μοχάμεντ ελ-Εριάν.
Δικαιολόγησε μάλιστα την άποψή του λέγοντας ότι η συνταγή που ακολουθείται σήμερα στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες «ασθενείς» οικονομίες της Ευρωζώνης είναι λανθασμένη, καθώς «δεν γίνεται τίποτα υπέρ της ανάπτυξης».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pimco, η πτώχευση της Ελλάδας από μόνη της δεν μπορεί να πυροδοτήσει μείζονα πιστωτική αναταραχή, καθώς αποτελεί μικρό μέγεθος στην παγκόσμια οικονομία.
Αντίθετα, τόνισε, το πράγμα γίνεται πολύ πιο σοβαρό στην περίπτωση μιας πτώχευσης σε Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία.
Ο επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης ευρωπαϊκού χαρτοφυλακίου της Pimco, Άντριου Μπολλς δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι η Ελλάδα είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένη και οποιαδήποτε προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα χρέους της με νέο μηχανισμό διάσωσης απλά μεταθέτει χρονικά το πρόβλημα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Παπανδρέου δίνει χρόνο στη Ευρώπη για να αποτρέψει την μετάδοση της κρίσης και σε άλλες οικονομίες, όπως η Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: