Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Τον επικήδειο του ευρώ γράφει το Spiegel με φόντο την ελληνική σημαία


Δείτε πρωτοσέλιδο και ...θαυμάστε! Είχαμε την δυνατότητα διαπραγμάτευσης και στην ουσία δεν την εκμεταλλευτήκαμε... Αυτό λέει στην ουσία η εβδομαδιαία έκδοση του Der Spiegel, συνοδεύοντας το άρθρο βέβαια με με τον επικήδειο του ευρώ και φόντο την ελληνική σημαία.


«Ξαφνικά και αναμενόμενα» ο τίτλος του περιοδικού που κυκλοφορεί σήμερα  το νέο τεύχος του Spiegel. Στον υπότιτλο απεικονίζεται το ευρώ με με μαύρη ταινία πένθους πάνω σε φέρετρο σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.

Για το Spiegel το ευρώ είναι αυτό που λύνει και δένει στις ευρωπαϊκές οικονομίες και έτσι αποτελεί και το μεγαλύτερο κίνδυνο για τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Κατ' αυτόν τον τρόπο ο Σόιμπλε θέλει να παρακάμψει τις αντιρρήσεις της ΕΚΤ, εξαιτίας των οποίων έχει αποτύχει μέχρι τώρα το σχέδιο εθελοντικής συμμετοχής ιδιωτών πιστωτών στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, σημειώνει το Spiegel. Για αυτό το λόγο και όσον αφορα στην συμμετοχή των ιδιωτών έχει προστεθεί ο όρος "σε εθελοντική" βάση.


Όπως και να έχει βέβαια η αλήθεια είναι ότι τα δημοσιεύματα περί δραχμής, της Ελλάδας ως αιτία κατάρρευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα οικονομικά πράγματα τα οποία κλωνίζονται από τις μη σωστές αποφάσεις των Ελλήνων αρμοδίων αυξάνονται... Μένει να δούμε αν και αυτά θα επαληθευθούν!


Δεν υπάρχουν σχόλια: