Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

70 και πλέον οι εμπλεκόμενοι στα στημένα παιχνίδια


Με μορφή χιονοστιβάδας έρχονται οι αποκαλύψεις για τα στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια. Δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων παράγοντες του ποδοσφαίρου, πρώην ποδοσφαιριστές, προπονητές και μάνατζερ παικτών, συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής και τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος.



Οι συλλήψεις έγιναν  στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποιείται στην Αττική και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ύστερα από εισαγγελική έρευνα και παραγγελία για τα στημένα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Πάνω από 70 οι εμπλεκόμενοι.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες, που ξεκινούν από στοιχηματική απάτη και ξέπλυμα χρήματος και φτάνουν ως τη σύσταση εγκληματικής ομάδας.

Το ανακοινωθέν της αστυνομίας αναφέρει ότι συνελήφθησαν «δέκα (10) μέλη εγκληματικής οργάνωσης με διεθνικό χαρακτήρα, όλοι τους ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβιάσεις και απάτες, για δωροδοκία και δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων, για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος μέσω του διαδικτύου με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις».

Ταυτόχρονα, έχουν γίνει πολλές προσαγωγές ανθρώπων, που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, μεταξύ των οποίων και ποδοσφαιριστές, οι οποίοι εξετάζονται.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμα εβδομήντα (70) περίπου άτομα, για συναφή αδικήματα, τα οποία δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: δύο πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών, κουπόνια στοιχήματος και κινητών τηλεφώνων, αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών και τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: