Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

"Η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία την ξεπουλά"

Πολλά είναι αυτά που ακούγονται και λέγονται για τη Ελλάδα, την οικονομική της κατάσταση και τις πράξεις των πολιτικών μας. Ας δούμε μερικά: "Η Ελλάδα είναι σκλάβος της Ευρωπαϊκής Ένωσης", «Η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από την ευρωζώνη». Τα περισσότερα όπως βλέπετε αρνητικά...

 

Λ.Ελλιοτ: "Να διώξουν την Ελλάδα από την ευρωζώνη"

Την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη αναφέρεται σήμερα σε άρθρο του Λάρι Έλλιοτ στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

O Βρετανός αρθρογράφος όπως και πολλοί συμπατριώτες του «συμβουλεύουν» τους αξιωματούχους της ευρωζώνης να «διώξουν την Ελλάδα από την ευρωζώνη» -στην οποία ως γνωστόν δεν ανήκει η Βρετανία.

Μπόρις Τζόνσον: "Πτώχευση η μόνη δίκαιη τιμωρία για την προκλητική διαχείριση των δημοσιονομικών της"

Ανάλογες και οι δηλώσεις του δημάρχου του Λονδίνου. Τα λόγια του καταγράφονται στη Daily Telegraph. Εκεί επιχειρηματολογεί υπέρ της πτώχευσης της Ελλάδας «ως μόνη δίκαιη τιμωρία για την προκλητική διαχείριση των δημοσιονομικών της».

Ρ. Βάουμπελ: Ξεπουλά τη δημοκρατία η Ελλάδα


Η αυτονομία μας και η ελευθερία επιλογής έχει πεθάνει. Αυτό λέει, ο πιο επικριτικός ίσως προς την Ελλάδα, ο οικονομολόγος Ρόλαντ Βάουμπελ όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ. Ιδιαίτερα προκλητικά είναι τα λόγια του καθώς τονίζει ότι η χώρα που ανακάλυψε τη δημοκρατία τώρα την ξεπουλάει. Σε υποτιθέμενους διασώστες! Ζήτημα η ρευστότητα!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η αυτονομία των Ελλήνων πολιτικών έχει πεθάνει. το ίδιο και η ελευθερία επιλογής τους όταν πούλησαν το λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
Πως απαντούν σε όλα αυτά οι Έλληνες αρμόδιοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: