Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Νέα παράταση στην αναστολή των πλειστηριασμών


Έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2011 παρατείνεται η αναστολή πλειστηριασμών για ικανοποίηση χρηματικών απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ, όπως αναφέρει ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου. Νέα ρύθμιση αναμένεται για την προστασία υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Ας ελπίσουμε πιο ευνοϊκή για τους οφειλέτες!

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σχετικά,
αναστέλλονται από την 1η Ιουλίου 2011 έως την 31η Δεκεμβρίου 2011 οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι επισπεύδονται για την ικανοποίηση χρηματικών απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσόν των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ από πιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες παροχής πιστώσεων και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών.
Ήδη οι αιτήσεις στα Ειρηνοδικεία για τη ρύθμιση χρεών ανέρχονται περίπου σε 1.600 και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του έτους να φτάσουν ακόμη και τις 5.000. Από την πλευρά των τραπεζών, πάντως, υποστηρίζεται ότι έχει αυξηθεί το ποσοστό των επισφαλειών τους από δάνεια λόγω της κατάστασης στην αγορά και της αύξησης της ανεργίας, γι' αυτό και οι πιθανότητες να προχωρήσει η κυβέρνηση σε νέα παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών είναι πολύ ισχυρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: