Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Οι διακοπές της ΔΕΗ


Ανακοινώθηκαν οι ώρες διακοπής ηλεκτροδότησης. Διαβάστε αναλυτικά.


Διακοπές στην ηλεκτροδότηση από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι και από τις 8 έως τις 10 το βράδυ, ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Η εταιρεία απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές να περιορίσουν τις ώρες εκείνες την κατανάλωση.

Το πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης για το διάστημα από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι έχει ως εξής:

12:00-13:00: Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Πικέρμι, Παλλήνη, Γέρακας, Πεντέλη, Γλυκά Νερά, Παιανία, Σπάτα, Λούτσα, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Κερατέα, Καλύβια, Λαύριο, Σούνιο, Ανάβυσσος, Λαγονήσι.
13:00-14:00: Αιγάλεω, Άγια Βαρβάρα, Δαφνί, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Νέα Λιόσια, Πετρούπολη, Καματερό.
14:00 - 15:00: Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη, Ριζούπολη, Μαρούσι, Μελίσσια, Κηφισιά.

Επιπλέον, διακοπές ρεύματος θα γίνουν στην Κρήτη από 12:00 έως και 13:30 και από 20:30 έως τις 22:00 και στη Ρόδο από 19:30 έως και 22:00.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, καταβλήθηκε προσπάθεια να αποφευχθούν περικοπές σε περιοχές με έντονη πληθυσμιακή πυκνότητα, πολύ μεγάλη τουριστική ή εμπορική δραστηριότητα κλπ. Παράλληλα γίνεται συνεννόηση με τους μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες προκειμένου να περιορίσουν την ζήτηση ενέργειας, ώστε να διευκολύνουν την κάλυψη των λοιπών αναγκών.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προχώρησε από τα μεσάνυχτα σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ζητώντας να αποσυρθεί ο νόμος με τον οποίο θα παραχωρείται προς μετοχοποίηση επιπελόν ποσοστό 17% της επιχείρησης.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έχουν αποκλείσει τη Δευτέρα τις τις εισόδους των κεντρικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στο ενεργειακό κέντρο Κοζάνης - Πτολεμαϊδας.

Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 10 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, ενώ άλλες 7 βρίσκονται σε συντήρηση.

Οι συνδικαλιστές δεν αποκλείουν ολιγόωρες διακοπές εάν η ζήτηση ρεύματος είναι μεγάλη.

Για το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος πάντως φαίνεται ότι ο ΔΕΣΜΗΕ (διαχειριστής του συστήματος ηλεκτρικής ενέργεια) έχει την κύρια ευθύνη για το αν θα γίνουν ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: