Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ο ρόλος της ΕΥΠ και τα ονόματα των συλληφθέντων


Προσθήκη λεζάντας
Τις συνομιλίες για τον τρόπο που στήνονταν τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια έχει η ΕΥΠ και δένει συλληφθέντες και κατηγορουμένους! Ηχηρά τα ονόματα!


Η συµβολή της ΕΥΠ στην εξέλιξη και το «δέσιµο» της υπόθεσης ήταν η πιο καθοριστική. Γιατί, τη στιγµή που οι δικαστικές Αρχές συναντούσαν στόµατα ερµητικά κλειστά, ζήτησαν τη συνδροµή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, προκειµένου να αποκαλύψουν πρόσωπα και πράγµατα. Η ΕΥΠ µε τη σειρά της άρχισε την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνοµιλιών παραγόντων, παικτών, προπονητών οµάδων οι οποίοι εµπλέκονταν στα ύποπτα παιχνίδια που είχε κοινοποιήσει στις ελληνικές Αρχές η UEFA. Και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των στηµένων. Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν στην επόµενη... φουρνιά των υπόπτων να υπάρχει µια σειρά από βαρύγδουπα ονόµατα του ποδοσφαίρου, µεταξύ των οποίων είναι πρόεδρος µεγάλης ΠΑΕ, πρώην πρόεδρος διοργανώτριας αρχής πρωταθληµάτων κ.ά.

Η ΟΠΑΠ Α.Ε., από τηνπλευρά της, «έδεσε» την υπόθεση δίνοντας στις εισαγγελικές Αρχές στοιχεία για παράγοντες που στοιχηµάτισαν µεγάλα ποσά σε ύποπτα παιχνίδια. Σύµφωνα µε πληροφορίες, τα στοιχεία που έδωσε η ΟΠΑΠ αφορούσαν περισσότερους από 50 αγώνες.

Και στο σηµείο αυτό επεισέρχεται η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων. Η οποία, έχοντας τα πονταρίσµατα παραγόντων, παικτών, διαιτητών, µάνατζερ, άρχισε να σκαλίζει το οικονοµικό τους προφίλ. Και η έρευνα αυτή έβγαλε... λαγό, δεδοµένου πως υπάρχει περίπτωση (είχαν αναφερθεί σχετικά «ΤΑ ΝΕΑ» πριν από 10 µέρες) παράγοντα µε φορολογική δήλωση που δεν ξεπερνά τα 11.000 ευρώ τον χρόνο, ο οποίος έπαιζε από 5.000 έως 7.000 ευρώ σχεδόν κάθε εβδοµάδα στο Στοίχηµα!

Tα πρώτα αποτελέσµατα λοιπόν της συντονισµένης δράσης των αρµόδιων Αρχών σε ό,τι αφορά τα στηµένα παιχνίδια ποδοσφαίρου φάνηκαν χθες µε την προσαγωγή 10 υπόπτων στη ΓΑ∆Α.

Πρόκειται για τους:

Αχιλλέα Μπέο (πρόεδρος Ολ. Βόλου), 
Σταύρο Ψωµιάδη (πρόεδρος Καβάλας), 
Γιώργο Τσακογιάννη (παράγοντας Ηλιούπολης), 
∆ηµήτρη Ζαββαδία (παλαίµαχος ποδοσφαιριστής), 
Αθανάσιο Ντότση (µάνατζερ), Νίκο Χάλκο (πρόεδρος Ηλιούπολης), 
Νίκο Παντέλη (προπονητής Εθνικού Αστέρα), 
Νίκο Καραγκούλια (bookmaker), Ανδρέα ∆ηµόπουλο (bookmaker) και 
Νίκο Ζαµπάνη (υπάλληλος νυχτερινών κέντρων). 

Οι συλληφθέντες θα παραµείνουν στην Ασφάλεια µέχρι να οδηγηθούν στην Εισαγγελία. Σύµφωνα πάντως µε τις πληροφορίες που διέρρεαν χθες βράδυ από την Ασφάλεια, έπειτα από έρευνες σε σπίτια και γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσήχθησαν 15 άτοµα (γνωστοί παράγοντες, προπονητές, πρώην ποδοσφαιριστές και µάνατζερ). Ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται για τον εντοπισµό και άλλων ατόµων που, σύµφωνα µε πληροφορίες, εµπλέκονται στην υπόθεση.

Το σκάνδαλο µε τουςστηµένους ποδοσφαιρικούς αγώνες παίρνει ακόµα µεγαλύτερες διαστάσεις καθώς στο µικροσκόπιο των ερευνών βρίσκονται τουλάχιστον 70 άτοµα – αθλητικοί παράγοντες, ποδοσφαιριστές, ιδιοκτήτες γραφείων στοιχηµάτων – που εξετάζεται αν έχουν εµπλοκή στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: